Individu beroofd van vrijheid voor diefstal in voertuig

Vorige maand heeft de Politiezone Brussel Noord een heropleving van de autodiefstallen in haar grondgebied vastgesteld. De politie besteedt hier bijzondere aandacht aan. Na de arrestatie van een dader begin december heeft de Lokale Politie opnieuw een verdachte van een diefstal in een voertuig gearresteerd. 

Blijf alert

Bij zonsopgang op 24 december kwam een individu in een voertuig dat geparkeerd stond te Schaerbeek, vlakbij het Crossingstadion. Hij werd een paar minuten later opgepakt en werd van zijn vrijheid beroofd. Hij werd gehoord door de Politie en vrijgelaten na zijn hoorzitting op instructie van de magistraat.  Hij wordt gedagvaard voor de correctionele rechtbank van Brussel op de zitting van 3 februari 2022.

 

De Zone PolBruNo deelt een paar preventietips om te voorkomen dat u in een onaangename situatie komt: Zorg er altijd voor dat u uw voertuig goed vergrendelt; laat geen zichtbare voorwerpen in uw voertuig achter, hoe klein ook: Tas, portemonnee, mobiele telefoon, zonnebril… Tot slot, laat geen kostbaarheden in uw voertuig achter, zelfs niet verborgen.