Noordwijk: behoud van het actieplan en nieuwe operaties

Sinds 2 weken en een half worden er verscheidene operaties georganiseerd op het grondgebied van de Noordwijk. In het weekend van 6 en 7 augustus werden via gerichte operaties onder andere 171.3 gram marihuana, 9.6 gram cocaïne, 22 ecstasypillen en 110 lyricapillen in beslag genomen.

maintien du plan d’action et nouvelles opérations

Het actieplan van commissariaat 5, dat sinds enkele maanden toegepast wordt, laat toe om te beantwoorden aan de specifieke verwachtingen van de lokale actoren (handelaars, pendelaars, buurtbewoners, sekswerksters, verenigingen, bedrijven, enz.) met wie de Politiezone regelmatige contacten onderhoudt.

Sinds eind juli werden er gerichte operaties georganiseerd om problemen aan te pakken zoals het gebruik en de verkoop van verdovende middelen, diefstallen, verstoring van de openbare orde, enz.

Deze operaties, die zowel in burgerkledij als in uniform gevoerd werden, vergen meer politiepersoneel van andere eenheden en commissariaten; deze solidariteit binnen de Zone dient benadrukt te worden.

Vorig weekend (5,6 en 7 augustus) hebben er operaties in burgerkledij plaatsgevonden. Er werden 26 processen-verbaal opgesteld voor het illegale bezit van verdovende middelen en 1 proces-verbaal voor drugsverkoop. Dankzij de controles konden 171.3 gram marihuana, 9.6 gram cocaïne, 22 ecstasypillen en 110 lyricapillen in beslag genomen worden.

Er werden 5 processen-verbaal opgesteld voor het illegale bezit van een blank wapen waaronder 1 sabel, 3 honkbalbats en verscheidene messen, scharen en andere scherpe voorwerpen. De politiemensen van de Zone PolBruNo hebben ook meermaals moeten optreden om de verordening te doen naleven die het gebruik van alcohol op de openbare weg verbiedt in de Noordwijk.

Verkeersveiligheid vormt ook een aandachtspunt tijdens deze operaties. In hetzelfde weekend werden 3 processen-verbaal opgesteld voor drugsgebruik achter het stuur met onmiddellijke intrekking van het rijbewijs.

2 processen-verbaal werden opgemaakt ten aanzien van bestuurders die geen houder van een rijbewijs waren; hun voertuigen werden gerechtelijk getakeld.

1 proces-verbaal werd opgesteld ten aanzien van de houder van een voertuig die dit had toevertrouwd aan een persoon die geen houder van een rijbewijs was en 1 proces-verbaal werd opgemaakt voor een voertuig dat niet ingeschreven was.

Er werden 4 onmiddellijke inningen verricht naar aanleiding van gsm-gebruik achter het stuur, 3 processen-verbaal/gemeentelijke administratieve sancties opgesteld voor parkeerinbreuken en 1 proces-verbaal voor kennisgeving van het verval van het recht tot sturen.

In totaal werden dat weekend 4 personen bestuurlijk van hun vrijheid beroofd, hoofdzakelijk voor verstoringen van de openbare orde.

3 personen werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd voor feiten van drugsverkoop en een van hen voor feiten van weerspannigheid. Zij worden gedagvaard voor de correctionele rechtbank.

De Politiezone zet zich dagelijks in ten gunste van de burgers en actoren van de Noordwijk.