Politiezone Brussel Noord arresteert op heteraad fietsdief tijdens fietsoperatie

Feiten: fietsdiefstal en heling
Datum en plaats: 27 maart 2021
Verdachten: D. (39 jaar), M. (49 jaar)

Op zaterdag 27 maart organiseerde de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere) een eerste operatie in de strijd tegen fietsdiefstal. Deze eerste editie vond plaats rond het Madouplein te Sint-Joost.

fietsen

In het kader hiervan heeft de zone Pol BruNo een dader (D., 39 jaar) op heterdaad betrapt op een fietsdiefstal, die in het bezit was van een draadloze slijpmachine. Hij werd gearresteerd door de politie en ter beschikking gesteld van het parket. Hij werd hiervoor gedagvaard en zal zich moeten gaan verantwoorden voor de correctionele rechtbank. Op basis van onderzoek op heterdaad, werd er eveneens een tweede dader (M. 49 jaar) gearresteerd voor fietsheling en werd na zijn verhoor vrijgelaten. Het onderzoek is hier lopende.

De politie nam tijdens de actie verschillende gestolen voorwerpen in beslag, namelijk: 16 fietsen (waarvan 3 elektrische fietsen), 1 step, 1 elektrische skateboard, 2 draagbare slijpmachines en verschillende fietsbatterijen – en opladers

De operatie was het resultaat van een goede samenwerking tussen de verschillende diensten van de lokale politie Brussel Noord en de VZW Cyclo.

De politiezone Brussel Noord zal haar inspanningen met betrekking tot het tegengaan van fietsdiefstallen voortzetten.