Politiezone Brussel Noord stelt bijna 200 covidpv’s op voor manifestanten ambassade Guinee

Op zaterdag 24 oktober waren er een 200-tal manifestanten aanwezig vlakbij aan de ambassade van Guinee op de Auguste Reyerslaan te Schaarbeek, op het grondgebied van de politiezone Brussel Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node, Evere). Eerder deze week werden er ook al samenscholingen georganiseerd voor de ambassade.

167 pv’s samenscholing en 12 arrestaties

Zaterdagnamiddag werd er lichte schade aangebracht aan de ambassade, waarbij er vervolgens 8 personen gerechtelijk werden gearresteerd en later 2 personen administratief gearresteerd.

Omstreeks 16 uur kwamen er een 200-tal personen samen aan het Schumanplein en hebben zich nadien, rond 18 uur, begeven richting de ambassade van Guinee op het grondgebied van Schaarbeek.

Gezien de geldende coronamaatregelen met betrekking tot het verbod van samenscholingen van meer dan 4 personen, is de politie overgegaan tot omsluitingen van de manifestanten om andere incidenten te voorkomen. Deze actie was het resultaat van een goede samenwerking tussen de politiezones Brussel Noord en Brussel Hoofdstad-Elsene en de Federale Politie.

De lokale politie van Brussel Noord heeft op zaterdag 24 oktober een totaal van 167 pv’s opgesteld wegens het niet-respecteren van de coronamaatregelen en heeft in totaal 12 personen gearresteerd (waarvan 8 gerechtelijke arrestaties en 4 administratieve arrestaties).

De politie had de situatie op terrein onder controle. Alles is zonder incidenten en zonder gewonden verlopen.