Schietpartij Lehonplein: de schutter en zijn medeplichtige opgepakt.

De politiezone Brussel Noord heeft op 12 maart 2024, drie huiszoekingen verricht in het kader van een schietpartij die plaatsvond op 24 februari 2024 op het Lehonplein in Schaarbeek. Tijdens deze schietpartij raakten twee personen gewond.

Het onderzoek werd gevoerd door de Gecentraliseerde Gerechtelijke Brigade van de politiezone Brussel Noord.

carré communiqué

In de Brusselse gemeenten Schaarbeek en Evere hebben de interventie- en gerechtelijke diensten van PolBruNo met de steun van de gespecialiseerde eenheid BTA twee huiszoekingen verricht. Een derde en laatste gebeurde in Machelen (Vlaams-Brabant). Daarvoor kreeg de politie Brussel Noord de steun van de politiezone VIMA (Vilvoorde-Machelen).

Tijdens de huiszoekingen werden twee verdachten opgepakt. Het gaat om een 32-jarige en een 19-jarige man. Van de ene wordt vermoed dat hij de schutter is en van de andere wordt vermoed dat hij een medeplichtige is.

Tijdens de huiszoekingen werden meerdere voorwerpen in beslag genomen, waaronder een auto die tijdens de schietpartij gebruikt zou zijn.

Beide verdachten werden gisteren voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besloot beiden onder aanhoudingsmandaat te plaatsen voor poging tot moord als dader en mededader. 

Ondertussen wordt het onderzoek voortgezet. In het belang daarvan, zal het parket hierover niet verder communiceren. 

 

Labels