Stamgasten gebruikten het café als dekmantel voor hun drugsverkoop

Na vaststellingen door de politiediensten heeft de Zone PolBruNo gedurende een maand observaties verricht ter hoogte van een handelszaak (drankgelegenheid) op het grondgebied van de gemeente Schaarbeek. Zodoende hebben de politiediensten die met het onderzoek belast waren, kunnen vaststellen dat de handelszaak gebruikt werd als dekmantel voor de verkoop van verdovende middelen op het Poggeplein. De dealers, die er vaste klant waren, maakten gebruik van de locatie om er drugs te verkopen. 

Les objets suivants ont été saisis:

In de vroege ochtend van 21 december 2021 hebben de onderzoekers van de Lokale Recherche van commissariaat 4 van de Politiezone Brussel Noord, in samenwerking met de Gecentraliseerde Gerechtelijke Brigade, de Interventiedienst van commissariaat 4 en de andere Lokale Recherchediensten van de Politiezone, twee huiszoekingsmandaten uitgevoerd in het kader van een dossier betreffende de verkoop van verdovende middelen. 

 

Bij deze huiszoekingen namen de politiediensten 855 gram cannabis, 4.760 euro, een alarmpistool, een honderdtal zakjes verpakkingsmateriaal en verscheidene precisieweegschalen in beslag. De twee drugsdealers werden gevat en ter beschikking gesteld van de onderzoeksrechter.