Terwijl u op vakantie bent, houdt uw lokale politie toezicht op uw woning

Binnen enkele weken is het herfstvakantie. Misschien hebt u vakantieplannen en zult u uw huis onbewaakt achterlaten. Om uw woning te beschermen tegen eventuele indringers en inbraken te voorkomen, biedt uw lokale politie oplossingen aan. De politie kan namelijk toezicht houden op uw woning terwijl u afwezig bent. 

De politiezone heeft brochures uitgewerkt.

De cijfers tonen het aan: de woninginbraken zijn gedaald op het grondgebied van de politiezone Brussel-Noord (Schaarbeek, Sint-Joost-ten-Node en Evere). Tussen januari en juli 2018 werden 707 dergelijke feiten geregistreerd. In dezelfde periode in 2019 hebben 516 dergelijke feiten zich voorgedaan. Met andere woorden: een daling van 27%. Uw lokale politie is dus een goede leerling en wil dat ook zo houden. Maar om dat te doen, moeten de geleverde inspanningen voortgezet worden.  

De technopreventieadviseur van de politie kan bijvoorbeeld eens langskomen bij u thuis om u gratis oplossingen op maat te geven (tel. 022492169 of ZPZ.BruNo.TechPrev@police.belgium.eu). Maar de politie kan bovenal ook toezicht houden op uw woning. Om dit toezicht aan te vragen, gaat u naar de site www.police-on-web.be  in vult u het formuleren "vakantietoezicht" in. Ofwel gaat u 15 dagen vóór uw vertrek langs in het dichtstbijzijnde commissariaat.