Viertal gearresteerd in de Noordwijk

Op 14 januari 2023 zijn de politiemensen van de Brigade Beveiliging Vervoer overgegaan tot de aanhouding op heterdaad van 4 individuen voor informaticafraude en poging tot zakkenrollen in de Noordwijk.

policieauto

Tijdens een patrouille in de Noordwijk hebben de politieambtenaren van de Brigade Beveiliging Vervoer van de Politiezone Brussel Noord 4 individuen opgemerkt die zich verdacht gedroegen. Nadat de groep uiteen gegaan was, zagen de politieambtenaren dat twee individuen uit de groep geld probeerden af te halen aan het automatische loket van een bank, zonder succes. Ze gebruikten vervolgens de kaart die ze in hun bezit hadden om contactloos een fastfoodmaaltijd te betalen.

De twee andere individuen van de groep worden opgemerkt terwijl ze de gsm van een voorbijgangster proberen te stelen, die beweging in haar zak voelt en hen hiervan zal verhinderen.

De 4 verdachten werden daarop door de politiemensen gearresteerd. Na de fouillering van de individuen blijkt dat de bankkaart die ze gebruikten gestolen was, evenals een gsm die teruggevonden werd op een van de verdachten. De 4 individuen zijn gekend bij de politiediensten, waarvan een onder hen voor 15 feiten.

De 4 individuen werden ter beschikking gesteld van het Parket. Drie personen hebben een rechtstreekse dagvaarding ontvangen en zullen voor de correctionele rechtbank moeten verschijnen.

Labels