Vijfdaagse BOB-controles door de Politiezone Brussel Noord leveren 536 ademtests en 240 pv’s op

Van 14 tot en met 19 maart 2023 werden er door de politieambtenaren van de Politiezone Brussel Noord dagelijks BOB-controles georganiseerd. 18 personen testten hierbij positief op rijden onder invloed, waarvan 15 op rijden onder invloed van verdovende middelen. De controles vonden plaats op het grondgebied van de drie gemeenten van de Zone PolBruNo (Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node), met een bijzondere aandacht voor de Noordwijk. Naar aanleiding van de operaties om de wijk te beveiligen en om de strijd aan te gaan tegen de drugshandel die er woedt, zorgen deze verkeersveiligheidsacties immers voor een verhoogde politieaanwezigheid in de wijk. Gedurende deze vijfdaagse operatie werden er 59 politieambtenaren ingezet.  

wegcontroles

De verkeersveiligheid van eenieder verhogen, vormt een prioriteit van de Zone PolBruNo. Hiertoe worden er dan ook geregeld wegcontroles georganiseerd. Gedurende vijf opeenvolgende dagen, van 14 tot en met 19 maart, hebben de politiemensen van de Politiezone Brussel Noord 11 wegversperringen ingericht verdeeld over de gemeenten Schaarbeek, Evere en Sint-Joost-ten-Node. De politieambtenaren waren ook elke dag in de Noordwijk aanwezig om er de bestuurders te controleren, en in het bijzonder om te herinneren aan de politieaanwezigheid in de buurt van de Sint-Franciscusstraat, waar de Politiezone vorige dinsdag zes verdachten opgepakt had voor drugshandel. 

Tijdens de vijf BOB-operatiedagen werden er 536 ademtests uitgevoerd. Van de gecontroleerde bestuurders testten er 3 positief op rijden onder invloed van alcohol. Daarnaast testten 15 particulieren positief op rijden onder invloed van verdovende middelen. Hun rijbewijs werd ingetrokken voor een duur van 15 dagen. In totaal werden 240 pv’s voor inbreuken op het verkeersreglement opgesteld tijdens de operaties, waarvan 35 voor het niet-dragen van de veiligheidsgordel. 

Verkeersveiligheid blijft een van de prioriteiten van de Politiezone Brussel Noord! Het feit dat de politiemensen zichtbaar aanwezig zijn, in het bijzonder tijdens operaties zoals die van vorige week, zet de bevolking aan om oplettender te zijn, maar beoogt ook een mentaliteitsverandering teweeg te brengen bij de weggebruikers, door hen te doen beseffen welke risico’s ze lopen wanneer ze de regels niet naleven.