Vrijheidsberoving van twee individuen na BOB-controle

Tijdens een BOB-controle hebben de politiemensen van de Politiezone Brussel Noord twee personen aangehouden die 1 kg verdovende middelen bij zich hadden in hun voertuig. Tijdens het uitvoeren van de verscheidene onderzoeksdaden hebben de politiemensen in totaal 1.425 euro, 510 Amerikaanse dollar, 2.600 Congolese franc en 1.280,4 gram cannabis in beslag genomen.

 Deux individus privés de liberté après un contrôle BOB

Op zaterdag 27 augustus heeft de Politiezone Brussel Noord een controle georganiseerd in de Noordwijk naar aanleiding van de BOB-zomercampagne en met het oog op de beveiliging van de wijk. 

Aan het begin van de avond werd een voertuig het controledispositief binnengeleid om na te gaan of de bestuurder onder invloed was van alcohol of verdovende middelen. De bestuurder bleek positief te testen op het gebruik van verdovende middelen. 

 

Bovendien lagen er cannabisrestanten op het centrale bedieningspaneel van het voertuig en steeg er uit het voertuig een sterke geur op. Op basis hiervan werd er een veiligheidsfouillering uitgevoerd bij de twee inzittenden en werd het voertuig aan een gerechtelijke doorzoeking onderworpen.

Tijdens de gerechtelijke doorzoeking van het voertuig vonden de aanwezige politieambtenaren een vacuümverpakte gesloten zak op de vloer. Bij de opening van de zak ontdekten de politiemensen een grote hoeveelheid cannabis in bulk met een totaalgewicht van 1 kg.



De bestuurder van het voertuig en de passagier werden beiden van hun vrijheid beroofd. De aanwezige politieambtenaren zijn overgegaan tot een gerechtelijke fouillering van de twee verdachten. De twee fouilleringen bleken positief. Een van de twee had 8 pakjes cannabis van 9,4 gram en 420 € op zak. De andere verdachte was in het bezit van 1.005 €, 510 Amerikaanse dollar et 2.600 Congolese franc.

 

 

Later op de avond werd er een huiszoeking verricht in de woonplaats van een van de twee verdachten door de politiemensen van de Politiezone Brussel Noord. Tijdens de huiszoeking werden nog eens een precisieweegschaal, 16 pakjes cannabis met een totaalgewicht van 44 gram en 177 gram cannabis in beslag genomen. De politieambtenaren vonden ook 215 € en 68 lege pakjes terug.

 

De twee verdachten werden ter beschikking gesteld van het parket van Brussel.