Ze steken een vuilnisbakbrand aan om de aandacht te trekken van de politieambtenaren ter plaatse

In de nacht van 25 december werd een patrouille van de Politiezone Brussel Noord opgeroepen voor een interventie naar aanleiding van een vuilnisbakbrand en vernielingen op de kruising van de Verbiststraat en de Vierdagenlaan.Eenmaal ter plaatse werden de politieambtenaren geconfronteerd met een groep individuen die op hen afkwamen en projectielen gooiden in de richting van het gestriped voertuig.

 

patrouille

 

De politieambtenaren hebben zich vervolgens naar het Sint-Joostplein begeven om versterking op te roepen. Bij aankomst van deze versterking zijn de ter plaatse aanwezige individuen uiteengegaan en konden ze niet onmiddellijk onderschept worden ondanks de uitkamming van de wijk.

De verdachten hebben schade aan de omgeving berokkend door voetzoekers te gooien, die nochtans verboden zijn op het grondgebied. Daarnaast hebben ze ook voertuigen beschadigd die ter plaatse geparkeerd stonden en zouden ze schade toegebracht hebben aan de ingang van een nabijgelegen flatgebouw.



Dankzij het gerealiseerde politieonderzoek (vooral op basis van camerabeelden) hebben de onderzoekers van de Lokale Recherche van Commissariaat 4 snel vijf verdachten kunnen identificeren die allemaal minderjarig en tussen 15 en 17 jaar oud zijn.

Zodoende werden er op 29 december meerdere controles en huisbezoeken uitgevoerd door de Lokale Politie van Brussel Noord. Drie verdachten werden ter beschikking gesteld van het Jeugdparket en 2 verdachten staan als gezocht geseind.

De Politiezone Brussel Noord heeft maatregelen genomen naar aanleiding van dit incident en heeft haar patrouilles in de wijk versterkt om de veiligheid en gemoedsrust van eenieder te garanderen.