Hoe vakantietoezicht aanvragen?

Je plant een vakantie in binnen- of buitenland of je bent gewoon een langere periode van huis weg? Zorg er dan voor dat je woning geen makkelijke prooi is voor inbrekers.

Er zijn tal van eenvoudige preventiemaatregelen die je zelf kan nemen, maar ook de politie kan tijdens jouw afwezigheid een oogje in het zeil houden. Deze service is bovendien geheel gratis.

Hoe vakantietoezicht aanvragen?

Opgelet: bezorg het ingevulde formulier minstens 15 dagen voor vertrek.

Tijdens je afwezigheid komt de politie regelmatig een kijkje nemen aan jouw woning. Dat gebeurt zowel overdag als 's nachts. Wanneer problemen of onregelmatigheden worden vastgesteld, verwittigt de politie een van de contactpersonen die je hebt opgegeven.

Brochure 'Check-list vertrek'

Je wilt natuurlijk zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken. Dat houdt in dat alles in je koffer moet zitten. Maar ook dat je je woning zo veilig mogelijk achterlaat.

Om er zeker van te zijn dat je de belangrijkste zaken gecontroleerd hebt, kan je hier de 'checklist vertrek' (PDF) raadplegen, een brochure uitgegeven door de FOD Binnenlandse Zaken.

Veilig wonen

Je wilt natuurlijk zorgeloos op vakantie kunnen vertrekken. Dat houdt in dat alles in je koffer moet zitten. Maar ook dat je je woning zo veilig mogelijk achterlaat.

Om er zeker van te zijn dat je de belangrijkste zaken gecontroleerd hebt, kan je de brochure "veilig wonen" lezen.

Lees ook onze brochure "De strijd tegen inbraken, een zaak van iedereen" Flyer_PZBruNo_inbraak_NL_web (pdf, 647 KB)

Doe een beroep op een diefstalpreventieadviseur

De diefstalpreventieadviseur helpt u uw woning te beveiligen. Het gaat om een politieman of gemeenteambtenaar die specifiek opgeleid is voor diefstalpreventie. Hij komt gratis op huisbezoek en bekijkt samen met u uw woning. Hij geeft u tips over de te nemen maatregelen.

Een beroep doen op de diefstalpreventieadviseur biedt alleen maar voordelen

  • Gratis.
  • Advies op maat.
  • Neutraal en objectief advies.
  • De aanbevelingen zijn vrijblijvend.

U wenst gratis advies

De technopreventiedienst van de politie: 

Tel: 02 249 21 69 of ZPZ.BruNo.TechPrev@police.belgium.eu

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Zone Brussel Noord (Schaarbeek, Evere, Sint-Joost-ten-Node) via het contactformulier of telefonisch via 02 249 22 11.