26 oktober 2018 - Nationale actiedag tegen woninginbraken

*

Ondanks het feit dat de woninginbraken in de politiezone Zuiderkempen jaar na jaar dalen, blijft uw lokale politie investeren in preventie en proactief optreden ter voorkoming.
Iedere woninginbraak is er immers 1 teveel! Niet zelden blijven slachtoffers getraumatiseerd en verweesd achter. Wat nu?

Hoog tijd dat we hier samen iets aan doen!

Daarom de nationale dag tegen woninginbraken op vrijdag 26 oktober. Niet toevallig is dat de periode dat het winteruur terug in voege gaat en we traditioneel een stijging van de inbraken vaststellen.
Vandaar de slogan: 1 dag zonder woninginbraken in België.

Geef inbrekers geen kans en ga aan de slag om uw huis, uw buurt veiliger te maken. Zet samen met ons inbraakpreventie een hele dag lang extra in de kijker.

TIPS

• Hou er goede gewoonten op na. Sluit alles degelijk af, zelfs bij een korte afwezigheid.
• Geef steeds de indruk dat er iemand aanwezig is in de woning. Maak gebruik van tijdschakelaars om het licht binnen aan te laten als je afwezig bent tijdens een donkere winteravond.
• Breng je buitenverlichting in orde. Deze moet automatisch aangaan als er iemand in de nabijheid komt.
• Post nooit op sociale media dat je op reis bent!
• Maak eens een extra lange wandeling met je hond en meld ons alle verdachte personen en voertuigen op het gebruikelijke nummer 101.
• Is je woning voldoende beveiligd? Vraag een onderhoud aan bij de diefstalpreventieadviseur van de politie Zuiderkempen als je twijfels hebt.
• Wil je zelf iets organiseren voor je buurt of vereniging? Neem dan een kijkje op de website van 1 dag niet.

*

Deze actie vindt plaats in samenwerking met de federale, provinciale en lokale overheden en met de BINS van de politie Zuiderkempen.

www.1dagniet.be
www.diefstalpreventieadviseur.be