Internationale dieven opgepakt in Herselt

Op 05/04/2024 omstreeks 14u45 werd politie Zuiderkempen in kennis gesteld dat twee personen hadden geprobeerd om alcohol en sigaretten te stelen van een grootwarenhuis in het centrum van Herselt.

Dievenbende

De verdachten verplaatsten zich met een auto waarvan een getuige de nummerplaat noteerde. Tijdens het aanrijden naar de plaats van de feiten werd nazicht uitgevoerd in de ANPR-camera's. Daarbij stelden de politie vast dat het voertuig zonet gecapteerd werd door een camera langsheen de Aarschotsesteenweg in Herselt. Hierdoor konden de inspecteurs het voertuig snel lokaliseren en staande houden.
In het voertuig werden twee mannen aangetroffen. Verder werden verschillende gestolen hoeveelheden champagne, sterke drank, sigaretten, etenswaren en kledij aangetroffen. Eén van de inzittenden was in het bezit van een sleutel van de sigarettenautomaat. Beide verdachten werden onmiddellijk gearresteerd door de politie. Zij worden er onder meer van verdacht deel uit te maken van een internationale dievenbende die al op verschillende plaatsen in het land feiten pleegden.
De twee verdachten werden voorgeleid bij de Onderzoeksrechter die besliste om hen aan te houden. De raadkamer beslist vandaag over hun verdere aanhouding
 

Labels