Politie Zuiderkempen heeft handen vol met toezicht op de Corona-maatregelen

Op verschillende plaatsen in de politiezone werden de voorbije week samenscholingen en feestjes stilgelegd.

Op 16 december 2020 werden, na een tip, in Westerlo negen volwassenen betrapt die deelnamen aan een verjaardagsfeest. Voor alle aanwezigen werd een Corona proces-verbaal opgesteld.

Op 19 december 2020 omstreeks 14u00 werd in Oosterwijk (Westerlo) een huwelijksfeest stilgelegd. De bewoners wilden de politie niet binnenlaten. De agenten konden de woning toch betreden na toestemming van de procureur des Konings. In de woning troffen ze vervolgens acht mensen aan. Het feest werd stilgelegd en voor alle aanwezigen werd proces-verbaal opgesteld.

Omstreeks 20u20 meldde een getuige dat er veel mensen waren samengekomen in een privéwoning te Zoerle-Parwijs (Westerlo). Tijdens controle door de agenten werd vastgesteld dat er 5 volwassenen en een aantal kinderen bijeen waren gekomen. Alle volwassenen werden onmiddellijk geverbaliseerd.

Omstreeks 22u00 werd dan weer een familiebijeenkomst opgedoekt te Ramsel (Herselt). Agenten stelden vast dat in een privéwoning 5 volwassenen en 4 kinderen samengekomen waren. Ook hier werd proces-verbaal opgesteld voor inbreuken op de Corona-wetgeving.

 

Sedert de verstrengde maatregelen van 19/10/2020 werden reeds 160 processen-verbaal opgesteld. De belangrijkste overtredingen die hierbij werden vastgesteld betreffen het niet-naleven van het samenscholingsverbod (72), het niet-naleven van de nachtklok (39) en het niet-naleven van de regels inzake social distancing (18). In totaal stelde de politie Zuiderkempen reeds 611 inbreuken vast op de corona-maatregelen.

 

Het is cruciaal dat we de maatregelen strikt blijven naleven. Ook de komende periode zullen onze politieploegen hier streng op blijven toezien.

 

Zit je nog met vragen omtrent de coronamaatregelen? Is iets je nog niet duidelijk?

    •                      Bel 0800 14 689;

    •                      Check de website www.info-coronavirus.be