Politie Zuiderkempen voorkomt drugdeal, 5 kg cocaïne, 41.300 euro en 4 auto’s  in beslag genomen

Politie Zuiderkempen heeft een grote drugdeal kunnen voorkomen. Daarbij werden 5 kg cocaïne , 41.300 euro cash geld en 4 auto’s in beslag genomen. Drie verdachten werden gearresteerd.

Politie Zuiderkempen - geld en drugs

Dinsdag 16/05/2023 omstreeks 16u40 werd een interventieploeg in het centrum van Herselt aangesproken door een alerte burger. Die meldde verdachte handelingen even verderop en vermoedde dat er een drugdeal aan de gang was. De inspecteurs reageerden onmiddellijk en reden ter plaatse. Ze merkten op een braakliggend terrein 4 verdachte personen op. Op het ogenblik dat zij wilden overgaan tot controle zetten twee verdachten het op een lopen. De twee personen die ter plaatse bleven, een 23-jarige man uit Luik en een 25-jarige man uit Grâce-Hollonge, werden onmiddellijk gearresteerd.

De twee andere verdachten die te voet vluchtten werden onmiddellijk achterna gelopen door de inspecteurs. Eén van hen – een 28-jarige man uit Nederland – kon na een korte achtervolging  worden gevat. Hij gooide tijdens zijn vlucht verschillende biljetten geld weg. Dat bleek na telling om 1080 euro te gaan. 

De vierde verdachte blijft op te sporen.

De voertuigen waarmee de verdachten zich verplaatsten werden grondig doorzocht. In één van deze voertuigen werden 5 pakketten cocaïne met een totaal gewicht van 5 kg en 320 euro cash geld aangetroffen. In een ander voertuig werd 39.900 euro cash geld verdeeld over twee pakketten aangetroffen. De verdovende middelen en het geld werden samen met vier auto's in beslag genomen.

De 3 verdachten werden voorgeleid voor de onderzoeksrechter die hun aanhouding bevestigde.