Verdachte inbrakenplaag uit tuinhuisjes Hulshout gevat

De jongste weken wordt Hulshout getroffen door een inbraakplaag van diefstallen in woningen en tuinhuisjes. Diefstallen in woning is één van de prioriteiten van ons Zonaal Veiligheidsplan. Naast de geplande acties in het kader van het Zonaal Veiligheidsplan werden dan ook extra controles gehouden. Onze interventieploegen zijn ook ’s nachts extra waakzaam voor verdachte handelingen.

tuinhuisjes

In de nacht van zondag 21/04 op maandag 22/04/2024 merkt een patrouille van onze politiezone een bromfiets op de fietsroute tussen de straten August Cannaertsstraat – Industrieweg op die rijdt richting Westmeerbeek. Wanneer de ploeg arriveert te Grote Baan zien zij dat de bromfiets plots rechtsomkeer maakt en richting Heibaan rijdt. Onze collega’s achtervolgen de bromfiets om het voertuig te onderwerpen aan een controle.  Ondanks het gebruik van de zwaailichten en sirene geeft de bestuurder - een man van 44 uit Hulshout - hier in eerste instantie geen gevolg aan en rijdt weg. Tevergeefs, want de interventieploeg kan de bromfiets onderscheppen. 

Bij de controle van de bestuurder werden verschillende gereedschappen en (werk)materialen aangetroffen waarvan de inspecteurs vermoedden dat ze net gestolen waren. Daarnaast werd ook een kleine hoeveelheid cannabis aangetroffen en twee messen. De bestuurder bleek daarenboven onder invloed van cannabis en amfetamines. De bromfiets was niet-verzekerd en werd bijgevolg getakeld. 

Tijdens de daaropvolgende huiszoeking bij de verdachte werden goederen aangetroffen die met zekerheid gelinkt kunnen worden aan feiten van inbraken in tuinhuizen die in onze politiezone gepleegd zijn. De verdachte werd dan ook gearresteerd. Hij is ondertussen ook aangehouden door de onderzoeksrechter.

Heb je zelf iets verdacht gezien? Bel dan het noodnummer 101!

Labels