Verkeers3daagse 2024 “Wel jong, niet gek!”

Politie Zuiderkempen organiseerde in samenwerking met de secundaire scholen in Westerlo op 16, 17 en 18 april 2024 voor de achttiende keer het verkeerseducatief project ‘Wel jong, niet gek!’. Een bewustmaking voor de gevaren die schuilgaan in de verkeersdynamiek staat die dagen centraal.

verkeers3daagse

348 laatstejaars studenten, verspreid over 3 sessies, namen deel aan dit project. De deelnemers worden onder meer via ‘virtual reality’ geconfronteerd met afleidingen in het verkeer. In een tuimelwagen worden de jongeren bewust gemaakt van het belang om de veiligheidsgordel te dragen. Ook de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagens komt tijdens de sessies aan bod. Net zoals voorgaande edities liet de getuigenis van een verkeersslachtoffer een diepe indruk na op de jongeren. 
We gaven naast verkeersveiligheid ook informatie over onze werking en een job bij de politie. De brandweer gaf toelichting over het noodnummer 112.

Politie Zuiderkempen werkte voor dit project samen met de brandweer, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde (VSV), de federale politie (DRP) en de gemeente Westerlo.

Labels