Hoe afwezigheidstoezicht aanvragen?

De politiezone Zuiderkempen biedt haar burgers ‘gratis vakantietoezicht’ aan gedurende hun afwezigheid. Via onderstaand ‘aanvraagformulier voor vakantietoezicht' kunt u beroep doen op deze service. Het is bovendien mogelijk om via 'Police on web' uw aanvraag te formuleren. Tijdens de ‘kantooruren’ zal uw wijkagent een extra oogje in het zeil houden op uw leegstaande woning.

’s Nachts en in het weekend zal deze taak op onregelmatige tijdstippen waargenomen worden door de interventiepatrouilles met dienst.

Indien mogelijk raden wij u ook steeds aan kennissen, familie of (over)buren mee op de hoogte te brengen van uw afwezigheid.

Zorg ervoor dat uw woning een bewoonbare indruk nalaat. Maw.: camoufleer uw afwezigheid! Laat bvb. wat speelgoed ‘nonchalant’ rondslingeren op het gazon; laat iemand ’s morgens en ’s avonds de rolluiken op en neer doen; zeg tegen de buurman dat hij af en toe zijn wagen op uw oprit mag plaatsen; laat ’s avonds licht branden in de woning door gebruik te maken van tijdschakelaars en spaarlampen, liefst in verschillende vertrekken van de woning.

Uit veiligheidsoverwegingen laten wij geen overdracht van deze gegevens toe via email. Daarom vragen wij u onderstaand formulier ingevuld te bezorgen via post, fax of gewoon binnenbrengen bij uw dichtstbijzijnde politiepost. Voor een vlotte administratie hadden wij dit formulier graag een week op voorhand toegezonden gekregen.

De politiezone Zuiderkempen wenst u alvast een zorgeloze en deugddoende vakantie toe!

Het formulier vakantietoezicht kan enkel gelezen worden indien u beschikt over Acrobat Reader, die u eventueel gratis kan downloaden door hier te klikken.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Zuiderkempen via het contactformulier of telefonisch via 014 539 600.