Registreer uw waardevolle voorwerpen

Na een inbraak blijkt vaak dat het slachtoffer geen goede beschrijving kan geven van de gestolen goederen of - erger nog - dat men zelfs niet met zekerheid kan zeggen wat er precies gestolen is. Daardoor is het voor de politie heel moeilijk en soms zelfs onmogelijk om gestolen goederen op te sporen. Het gevolg daarvan is dat ongeveer 90 % van de goederen die na een arrestatie in beslag zijn genomen, niet aan de rechtmatige eigenaar kan worden terugbezorgd. Veel slachtoffers van een diefstal kunnen ook niet bewijzen dat een teruggevonden voorwerp van hen is. Weet dus wat u in huis heeft!

Hoe merken en registreren?

Voor de meeste voorwerpen is het eenvoudig: u noteert merk en serienummer. Noteer dit ook op de factuur van aankoop! Voor uw gsm is het IMEI-nummer (serienummer)  belangrijk. Dat kan u achterhalen door *#06# in te drukken (staat ook op de doos vermeld bij aankoop). Voor voorwerpen die niet gemerkt zijn, zoals antiek, kunst en juwelen, is een duidelijke foto en een goede omschrijving de beste registratie. Leg een meetlat naast het voorwerp zodat de grootte kan bepaald worden. Een handleiding en registratieformulier kan u hier downloaden.

Vergeet ook uw fiets niet te laten merken door een label. In de politiezone Zuiderkempen zijn de containerparken (of technische diensten) van de gemeenten verantwoordelijk voor deze gratis dienstverlening.

Herselt Gemeentelijke werkplaats, Vest 1 te Herselt (014/53 90 50). Iedere 1° woensdag van de maand van 8u tot 15u.

Hulshout Gemeentelijk containerpark, Industriepark 76 te Hulshout (015/25 36 44). Maandag t.e.m. donderdag van 7.30u tot 12u en van 12.30u tot 16.30u.

Westerlo Technisch centrum, Oevelse dreef 33 te Westerlo (Tongerlo) – 014/54 33 25. Iedere werkdag van 8u tot 12u en 14u tot 16u. Vrijdagnamiddag is het Technisch centrum gesloten.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Zuiderkempen via het contactformulier of telefonisch via 014 539 600.