41e Quick&Lock-actie levert 103 diefstalpreventieadviezen op

Zondag 14/04/2024 trokken onze diefstalpreventieadviseurs eropuit voor de 41e Quick&Lock-actie van Politie Aalst. Bij een Quick&Lock-actie gaan onze collega's van deur tot deur om het aanbod diefstalpreventieadvies voor te stellen en vrijblijvend een afspraak vast te leggen. Deze keer ging de actie door op de Leo de Béthunelaan en Kerkhoflaan. Tijdens de actie ging er ook een fietsregistratie door. 

Diefstalpreventieadvies

Afgelopen zondag tussen 09u en 18u belden onze collega's aan bij 328 huizen om het aanbod diefstalpreventieadvies voor te stellen. In totaal ging bijna 50% (103) van de mensen die thuis waren in op het aanbod en maakten een afspraak voor gratis diefstalpreventieadvies. 

Onze diefstalpreventieadviseur doorloopt op zo'n afspraak het hele huis en toont de bewoners waar eventuele zwakke plekken zitten waar inbrekers misbruik van kunnen maken. Onze collega's geven ook tips hoe je je huis beter kan beschermen tegen inbraak. 

Tijdens de Quick&Lock-actie van afgelopen weekend was er ook iemand van de gemeenschapswachten aanwezig voor gratis  fietsregistratie. Op de parking van kerkhof konden zij 31 fietsen registreren. 

 

Wil je meer info over diefstalpreventieadvies? Dat vind je via deze link: https://www.politie.be/5440/contact/diensten/dienst-politionele-preventie

Labels