Aangifte of klacht? Ga naar Police-on-web!

Omwille van veiligheidsmaatregelen is de voetgangerspoort aan het politiehuis in de Beekveldstraat al enige tijd gesloten. Vanaf 01.06.2020 kan er opnieuw een afspraak gemaakt worden voor niet-dringende feiten voor zover deze niet kunnen aangegeven worden via Police-on-web. Misdrijven die via Police-on-web kunnen aangegeven worden, moeten via deze weg aangegeven worden.

Je kan dus online aangifte doen zonder naar het politiebureau te gaan! Dat kan via Police-on-web, het online politieloket dat 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar is.

 

Logo Police-on-web

Via dit online aangiftesysteem kon je eerder al voor kleine misdrijven zoals (brom)fietsdiefstal, winkeldiefstal, vandalisme en graffiti aangifte doen.

Maar om de veiligheid van de politiemensen en burgers te garanderen, werd Police-on-web uitgebreid met een COVID-19 loket. Via dit loket kan je online aangifte doen voor een heel aantal feiten waarvoor je voordien een afspraak diende te maken. Misdrijven (ook gepleegd via het internet) die je via het tijdelijke loket kan aangeven:

  • slagen en verwondingen
  • bedreigingen
  • stalking/belaging
  • oplichting
  • diefstal zonder geweld
  • verlies van voorwerp / document (bv. autopapieren)

Voor de aangifte van deze feiten hoef je nu dus niet meer uit je kot te komen. Je kan deze gemakkelijk vanuit je zetel volledig online aangeven via het digitale COVID-19 loket.

Hoe kan je online aangifte doen?

Via de startpagina van de website van Lokale Politie Aalst kan je in de rechterkolom klikken op “Online aangiften” en daarna doorklikken naar “Police-on-web”. Daar kan je kiezen voor het COVID-19 loket.

Je aangifte wordt verstuurd naar de politiezone die bevoegd is voor de plaats van het feit. Je wordt niet noodzakelijkerwijze gecontacteerd, enkel in het geval dit nodig is voor je dossier. Zelf hoef je geen contact op te nemen met je politiezone.

Onthaal op afspraak

Slaag je er niet in om je aangifte te doen via Police-on-web? Online kan je voor niet-dringende aangiftes vanaf 01/06/2020 een afspraak maken via https://www.politie.be/5440/vragen/onthaal-op-afspraak/hoe-kan-ik-een-afspraak-maken-voor-onthaal-op-afspraak.

Telefonische inlichtingen

Lukt het niet via de website, beschik je niet over een internetverbinding of heb je vragen? Je kan ook een afspraak maken via de telefoon. Tussen 09 en 21 uur kan je terecht op het nummer 053/73 27 09, op andere uren helpen wij je graag verder op het nummer 053/73 27 27.