Goliath-actie 02/12/2023

Afgelopen zaterdag ging er een nieuwe Goliath-actie door. Dit is een actie die georganiseerd is op provinciaal niveau waaraan zowel de lokale als federale politiediensten meewerken. De actie richt zich op inbraken in panden (woning, garage, …) en andere vermogensdelicten (auto- of fietsdiefstallen, autokraken, …). 

goliath-actie Brusselbaan

Een Goliath-actie gaat door op verkeersassen waarop rondtrekkende daders zich zouden kunnen voortbewegen. Deze keer werd de actie gehouden op de Brusselbaan. 

Dit weekend ging de actie door in de nacht van zaterdag op zondag tussen 18u en 02u30. In totaal werden 56 voertuigen en 50 personen gecontroleerd.

Er werden 9 PV’s opgesteld voor verkeerszaken, onder andere voor technische staat van het voertuig, foutparkeren en het negeren van een bord verboden richting. Er werd ook 1 PV opgesteld voor verboden wapens. 4 airsoftwapens en 1 cuttermes werden in beslag genomen.

16 chauffeurs werden onderworpen aan een ademtest. 15 ervan waren negatief, 1 chauffeur reed onder invloed. Het rijbewijs werd voor 6 uur ingetrokken en PV werd opgesteld.