Infodag mobilhomes en caravans was een succes!

Afgelopen zaterdag organiseerde Politie Aalst een infodag rond mobilhomes en caravans. Burgers konden zich met hun geladen voertuig aanbieden aan de Stedelijke Werkhuizen. Daar werd hun voertuig gewogen en konden ze bij de politie terecht voor vragen en tips voor een veilige vakantie. 

Verkeer infodag 1

Veilig op vakantie vertrekken met de mobilhome of caravan is geen evidentie. Je moet rekening houden met het laadvermogen, correcte rijbewijs, technische aspecten, ... Daarom bood Politie Aalst vorige zaterdag bestuurders de kans om langs te komen voor vragen en om hun voertuig te laten wegen. De Verkeersdienst gaf de bestuurders ook nog tips mee om hun reis zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. 

De chauffeurs waren na afspraak welkom op de Stedelijke Werkhuizen in Aalst. Ze konden zich aanbieden met hun geladen mobilhome of caravan en hun voertuig laten wegen. Sommige mensen waren geschrokken dat ze nog redelijk wat gewicht konden bijladen, anderen verrast dat ze zo snel hun maximale gewicht hadden bereikt.

Buiten enkele kleine kwaaltjes zoals het ontbreken van een brandblusser, gevarendriehoek, verbanddoos of fluovestje, stelde de politie geen grote overtredingen vast. 

We wensen alle chauffeurs en hun families een fijne en veilig vakantie!