Neem 10 seconden de tijd en stop bedrog

Consumentenbedrog, oplichting en fraude: daarover gaat de helft van het aantal meldingen dat de FOD Economie in 2022 binnenkreeg via zijn meldpunt. Om consumenten beter te informeren en bewust te maken, lanceert de FOD Economie www.stopbedrog.be. Je vindt er een overzicht van veelvoorkomende vormen van oplichting, hoe je die herkent en wat je kan doen. 

Neem 10 seconden de tijd en stop bedrog

De FOD Economie sensibiliseert en informeert consumenten al jarenlang over verschillende soorten bedrog. Hoe herken je ze? Hoe loop je niet in de val? Wat kan je doen als dat toch gebeurd is? Die informatie vond je tot nog toe terug op verschillende plaatsen op de website van de FOD Economie. Om de consument beter te wapenen tegen bedrog, centraliseerde de FOD Economie alle informatie op één plek: www.stopbedrog.be.

Ook wanneer je slachtoffer bent geworden, kan je op de website terecht. Je vindt er verschillende tips wat je kan doen als je opgelicht bent. 

Op 2 april lanceerde de FOD Economie de sensibiliseringscampagne "Stop bedrog". Je kan de infospot bekijken via de link hieronder. 
Neem 10 seconden de tijd en stop bedrog 

Labels