Ongeval met vrachtwagen loopt fataal af voor fietser

Vandaag, vrijdag 29 september, vond op de Dendermondse steenweg in Aalst ter hoogte van het rondpunt een dodelijk ongeval plaats tussen een vrachtwagen en een fietser. De fietser overleed ter plaatse.  

Politielint

Rond 11 uur deze voormiddag bevonden de vrachtwagen en de fietser zich ter hoogte van het rondpunt op de Dendermondse steenweg in Aalst. Toen de vrachtwagen het fietspad kruiste, kwam het tot een aanrijding en werd de fietser door de vrachtwagen gegrepen. Voor de 81-jarige man kwam alle hulp te laat.

De plaats van het ongeval werd afgezet en het verkeer werd omgeleid. Vanop de afrit van de R41 Boudewijnlaan werd doorgaand verkeer richting Hofstade gestuurd om daar opnieuw de R41 op te rijden. Verkeer komende van Hofstade kon via de Dendermondse steenweg Aalst niet binnenrijden. Rond 15u30 was de weg opnieuw vrij voor doorgaand verkeer.

Politie en hulpdiensten waren aanwezig. Het Sociaal Politioneel Team (SPoT) van Politie Aalst kwam ter plaatse om de bestuurder en omstaanders op te vangen. Zij verwittigden ook de familie van de overleden man. Het parket Oost-Vlaanderen werd eveneens in kennis gesteld en duidde een verkeersdeskundige aan om het ongeval te onderzoeken.