Politie Aalst krijgt nieuw politievoertuig met ingebouwde cel

Politie Aalst beschikt sinds kort over een nieuw politievoertuig. Aan de buitenkant is er geen verschil op te merken met de andere politievoertuigen, maar aan de binnenkant zeker wel. De wagen beschikt namelijk over een ingebouwde cel. Een optie die de veiligheid van zowel de agenten als de gearresteerden ten goede komt. 

Politievoertuig 2

De Volkswagen is volledig aangepast naar politienormen met kogelwerende deuren, een koffer uitgerust met politiemateriaal én een ingebouwde cel. De zogenaamde 'Safety and Security Kit' maakt dit politievoertuig een veiliger alternatief dan een gewone politiecombi.

Politie Gent was de eerste politiezone in België die over zo'n wagen beschikte. Nu vervoegt Politie Aalst de lijst. De wagen kan ingezet worden tijdens patrouilles, interventies of bij het zwaardere politiewerk. Het politievoertuig maakt het gemakkelijker een verdachte veilig te transporteren en maakt overbrengingen voor de agenten gemakkelijker. 

De ingebouwde cel maakt het voor de politie veiliger om gearresteerden te vervoeren naar het politiehuis. Verdachten zitten volledig gescheiden van de agenten in de wagen. In de kofferruimte is er een uitschuifbaar platform voor materiaal dat nodig kan zijn tijdens het politiewerk: lint, koffers, schop, borstel, ... Ook aan de veiligheid van verdachten werd er voldoende aandacht besteed. Er zijn geen hendels in de cel en de hoeken zijn afgerond zodat ze zich niet kunnen verwonden. De cel is bestand tegen hoge temperaturen en zware schokken. Er is ook een luik om mensen uit de cel te bevrijden als het voertuig zou kantelen.