Resultaten verkeersactie 12/04/2024

Op vrijdag 12/04/2024 tussen 07u en 15u organiseerde de Verkeersdienst van onze politiezone een verkeersactie, gericht op de 4 killers in het verkeer. Er werd ook gecontroleerd op snelheid met onderschepping. De controle werd uitgevoerd met een flitser en een spotter die uitkeek naar gebruik van het GSM-toestel achter het stuur. 

Controle voertuig

De controle ging door op 2 locaties en leverde onderstaande resultaten op:

Eerste controlelocatie: R41 - Albrechtlaan

  • Bij 9 bestuurders werd een samplingtest afgenomen. Verdere controle was bij niemand nodig. 
  • 7 bestuurders werden betrapt op gebruik van hun GSM-toestel tijdens het rijden. Twee bestuurders betaalden onmiddellijk hun boete van 184,02 euro. Twee bestuurders konden ze niet onmiddellijk betalen en krijgen ze thuis opgestuurd. Na overleg met het parket werden de rijbewijzen van de overige 3 chauffeurs voor 15 dagen ingetrokken. Twee waren al eens eerder tegen de lamp gelopen. 
  • Tijdens de snelheidscontrole werden 1766 voertuigen gecontroleerd. 41 bestuurders hielden zich niet aan de maximaal toegelaten snelheid van 50 km/uur. 2 chauffeurs maakten het te bont met snelheden van 78 km/uur en 64 km/uur. Voor hen werd een proces-verbaal opgesteld. 

 

Tweede controlelocatie: N9 - Brusselsesteenweg

  • Bij 6 bestuurders werd een samplingtest afgenomen. Verdere controle was bij niemand nodig. 
  • 4 bestuurders werden uit het verkeer gehaald omdat ze hun GSM-toestel gebruikte tijdens het rijden. Zij konden niet onmiddellijk betalen en krijgen hun boete thuis opgestuurd. 
  • Tijdens de snelheidscontrole werden 741 voertuigen gecontroleerd. 22 bestuurders hielden zich niet aan de maximaal toegelaten snelheid van 50 km/uur. 2 chauffeurs maakten het te bont met snelheden van 68 km/uur en 76 km/uur. Voor hen werd een proces-verbaal opgesteld. 

Labels