Taalbubbels op bezoek bij Politie Aalst

Maandag 1 augustus organiseerde Politie Aalst voor de tweede maal een bezoek voor het project Taalbubbels. Het taalproject geeft anderstalige leerlingen uit Aalsterse scholen, die tijdens de grote vakantie weinig of geen Nederlands kunnen oefenen, de kans om te oefenen door middel van leuke activiteiten en uitstappen.

Politie Aalst

De jonge bezoekers (tussen 9 en 11 jaar) konden kennis maken met enkele disciplines van het politiewerk. Ze konden een kijkje nemen in de schietstand waar ze uitleg kregen over de verschillende soorten wapens en schietoefeningen. Daarnaast kregen ze een demonstratie van de hondenbrigade. Bij de verkeersdienst mochten ze plaatsnemen op de politiemoto. Tot slot brachten ze ook een bezoek aan het cellencomplex. 

 Alle demonstraties werden interactief aangepakt zodat de kinderen het Nederlands goed konden oefenen. Na afloop kregen de kinderen een drankje en een leuk gadget mee naar huis. 

Meer info over Taalbubbels vind je hier:  https://www.aalst.be/infofiche/inburgering-taalbubbelsMeer foto's van deze leuke namiddag kan je bekijken op onze Facebook-pagina.