31 rijbewijzen ingetrokken

Vorige week hield de politie Limburg Regio Hoofdstad zowel alcohol- en drugscontroles als snelheidscontroles op verschillende locaties in de zone. 31 rijbewijzen werden (tijdelijk) ingetrokken. Eén bestuurder was onder invloed van verdovende middelen en bleek in het bezit te zijn van drugs en verboden wapens.

Alcohol- en drugscontroles
In de nacht van donderdag op vrijdag bliezen 652 van de 663 gecontroleerde bestuurders negatief. Eén bestuurder was onder invloed van verdovende middelen. Een andere bestuurder kon geen geldig rijbewijs voorleggen.

In de nacht van zaterdag op zondag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad alcohol- en drugscontroles op 4 locaties in de politiezone. In Diepenbeek werd er gecontroleerd in de Stationsstraat en in de Wijkstraat. Op de N74 in Zonhoven werd een 27-jarige bestuurder gecontroleerd. Hij legde een positieve drugstest af en bleek in het bezit te zijn van verdovende middelen en verboden wapens. Hij werd mee te burele genomen.
Tijdens een controle op de Kuringersteenweg in Hasselt werd één bestuurder onder invloed van verdovende middelen onderschept. Hij droeg geen veiligheidsgordel, was niet in het bezit van een geldig rijbewijs en verbleef illegaal in het land. De nodige processen-verbaal werden opgesteld en het voertuig werd getakeld.

Tijdens deze twee controles werden er 1143 bestuurders gecontroleerd. 31 rijbewijzen werden (tijdelijk) ingetrokken.

Snelheidscontroles

In de nacht van zaterdag op zondag werden er snelheidscontroles gehouden op vier locaties in de politiezone. In Halen werd er gecontroleerd op twee locaties. In de Liniestraat werden 140 voertuigen gecontroleerd. 14 bestuurders hielden zich niet aan de maximum toegelaten snelheid van 70 km/uur. Op de Staatsbaan overschreden 53 van de 171 gecontroleerde voertuigen de maximum toegelaten snelheid van 70 km/uur. Er werden snelheden gemeten tot 125 km/uur.

In Hasselt controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad op twee locaties.
179 van de 200 gecontroleerde voertuigen hielden zich aan de toegelaten snelheid van 70 km/uur op de Kuringersteenweg. In de Alkenstraat werden de snelheden van 140 voertuigen gemeten. 10 bestuurders overtraden de maximumsnelheid van 70 km/uur.

In totaal hielden 399 van de 497 gecontroleerde bestuurders zich aan de maximum toegelaten snelheid.