60-tal pv’s opgesteld tijdens verkeerscontroles

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft dinsdag samen met de Vlaamse Belastingdienst en de Douane verkeerscontroles gehouden. In totaal werd er voor meer dan 17.000 euro aan achterstallige belastingen of boetes geïnd. Er werden een 60-tal processen-verbaal opgesteld.

De politiediensten hielden samen met de Douane en Belastingdienst halt op de Staatsbaan in Halen en op de N2 in Herk-de-Stad. In totaal passeerden meer dan 1.800 voertuigen de ANPR-camera. 17 bestuurders hadden hun verkeersbelasting niet betaald. In totaal werd er voor meer dan 14.000 euro aan achterstallige belastingen geïnd. De Douane haalde voor meer dan 3.500 euro aan achterstallige boetes op. Vijf voertuigen werden getakeld omdat ze hun openstaande schuld niet konden betalen.

De Douane betrapte een voertuig op het gebruik van rode diesel. Hij kreeg een onmiddellijke inning van 500 euro.

360 bestuurders werden gecontroleerd op rijden onder invloed. Twee bestuurders hadden te veel gedronken. Het rijbewijs van één van de bestuurders werd daarom ingetrokken voor een periode van 3 uur. De man besliste echter om zijn weg toch verder te zetten. De politiediensten konden hem vlakbij zijn thuis onderscheppen. Dit leverde hem een extra proces-verbaal op.

Eén bestuurder was onder invloed van drugs. Een andere bestuurder had drugs op zak.

Tenslotte stelde de politie Limburg Regio Hoofdstad meer dan 40 processen-verbaal op voor allerlei verkeersinbreuken zoals het niet-dragen van de gordel of het gebruik van de gsm achter het stuur.