Buren hebben nog meer ogen dan de politie

Vertrek je binnenkort voor een deugddoende vakantie? Inbrekers niet! Een goede buur let op je woning als je er niet bent.

Burentoezicht lrh

Inbrekers maken maar al te graag gebruik van jouw afwezigheid om rustig hun slag te slaan. Als je een tijdje weg bent, is het heel belangrijk dat je jouw woning veilig achterlaat. 

Je weet intussen al wel dat je zorgvuldig alle ramen en deuren moet afsluiten en je de sleutel van de woning beter niet onder de mat of de bloempot legt. Maar het is zeker zo belangrijk dat je ervoor zorgt dat inbrekers van op straat niet kunnen zien dat je niet thuis bent. Zorg er dus voor dat je tuin onderhouden wordt, je brievenbus niet uitpuilt en je vuilnis regelmatig buiten staat. En wie kan dit nu beter doen dan je buur?

De politie kan onmogelijk overal zijn, maar één van de buren is meestal wel in de buurt. Een waakzame buur is er dus twee waard! Hij of zij zal verdachte personen of voertuigen in de buurt van je woning immers snel opmerken en kan indien nodig de hulpdiensten verwittigen. Want wat heb je aan een loeiend alarm als niemand er op reageert? Op die manier kan je een onaangename thuiskomst vermijden.

T i p !

Bezorg je huissleutel aan een buur die je vertrouwt. Nuttig in noodgevallen!

Labels