Camera's houden een oogje in het zeil in dorpskern Zonhoven

De politie Limburg Regio Hoofdstad en gemeente Zonhoven hebben een cameranetwerk uitgewerkt om de veiligheid in het centrum van Zonhoven te kunnen waarborgen. The Safe Group zorgt voor de plaatsing van de camera’s op 6 verschillende locaties.

De eerste camera’s worden op zorgvuldig gekozen locaties in de dorpskern van Zonhoven geïnstalleerd. Zonhoven sluit hierbij aan op het reeds bestaande netwerk van de meer dan 300 camera’s van politiezone Limburg Regio Hoofdstad.

Op maandag 16 november werden de camera’s op de hoek van de Dijkbeemdenweg ter hoogte van de bushalte aan het kioskplein geplaatst. In de loop van de week worden op volgende locaties de andere camera’s geplaatst: kiosk, hoek Genkerbaan, hoek Grote Hemmenweg, Dorpsstraat ter hoogte van Domino’s en in de Heuvenstraat ter hoogte van de Standaard boekhandel.

Deze camera’s dragen bij aan de veiligheid van de inwoners van de gemeente Zonhoven. Ze worden dan ook voornamelijk ingezet om overlast te bestrijden en tijdens evenementen. De camera’s zijn rechtstreeks aangesloten op de meldkamer van de politie Limburg Regio Hoofdstad. De beelden kunnen in realtime bekeken worden zodat er politieploegen aan- en bijgestuurd kunnen worden indien de situatie hierom vraagt.

Naast het bekijken van de beelden in realtime, kunnen de beelden ook terug opgevraagd worden. Dit is een enorme meerwaarde bij het ophelderen van misdrijven en het opsporen van verdachte personen.