Drugsdealer op heterdaad betrapt tijdens overlastcontroles

Gisteren hield de politie Limburg Regio Hoofdstad controles op verschillende overlastlocaties. Tijdens deze controles werd onder andere een drugsdealer op heterdaad betrapt en bleek een taxichauffeur onder invloed van drugs passagiers te vervoeren.

Gisteren hield de politie Limburg Regio Hoofdstad controles op gekende overlastplaatsen in Hasselt. In de stationsomgeving werd vastgesteld dat er drugs werden verkocht. Zowel de koper als de verkoper werden onderschept en gecontroleerd. De koper was in het bezit van een gebruikershoeveelheid cannabis. Tijdens een fouille bleek de verkoper in het bezit te zijn van verschillende zakjes cannabis en meer dan 150 EUR. Beide personen werden mee naar het politiekantoor genomen zodat de nodige processen-verbaal opgesteld konden worden. De 32-jarige verkoper uit Marokko kreeg naast een proces-verbaal ook een bevel om het grondgebied te verlaten en een inreisverbod.

In de stationsomgeving werd de uitbaatster van een horecazaak betrapt op het niet-naleven van de opgelegde maatregelen tegen het coronavirus. Zij kreeg dan ook een proces-verbaal voor het niet-dragen van het mondmasker.

In de binnenstad van Hasselt werd een taxichauffeur gecontroleerd. Hij bleek onder invloed van drugs te zijn terwijl hij passagiers vervoerde. Tijdens de controle kon hij ook geen rijbewijs voorleggen omdat hij dat niet op zak had. Zijn wagen werd dan ook getakeld.

In totaal controleerde de politie Limburg Regio Hoofdstad twee voertuigen en 18 personen waarbij 6 voorwerpen in beslag werden genomen. Er werden 16 processen-verbaal opgesteld.