Flixbussen en transithotels gecontroleerd

Woensdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad een grootscheepse controleactie aan het station van Hasselt en in verschillende zogenaamde ‘transithotels’ in de politiezone. Deze goedkope busreizen en hotels worden immers vaak gebruikt door rondtrekkende daderbendes. De controles kaderen binnen actie van Europol.

Aangezien Hasselt een bloeiend handelscentrum heeft, kan het een populaire bestemming zijn voor buitenlandse bendes die hier diefstallen komen plegen. Door middel van de Flixbussen en transithotels kunnen zij voor weinig geld heel Europa rondreizen. Met deze controles willen de politiediensten gauw- en winkeldieven en inbrekers onderscheppen die gebruik maken van de Flixbussen en transithotels.

In het totaal controleerde de politie LRH woensdag een Flixbus en vijf hotels. Op de bus werd er één persoon met cannabis aangetroffen. De controles werden gecombineerd met een actie rond overlast in de stationsomgeving van Hasselt. In totaal werden er door de politiediensten 105 personen en 5 voertuigen gecontroleerd. Er werden 8 processen-verbaal opgesteld, vooral voor drugsfeiten. Er werd ook een verboden wapen in beslag genomen. Drie personen die geseind stonden, werden meegenomen naar het politiekantoor.

De politie Limburg Regio Hoofdstad zette 16 politiemensen in om de actie in goede banen te leiden.