Geef inbrekers geen cadeau dit eindejaar

De politie Limburg Regio Hoofdstad lanceert vandaag haar nieuwe campagne rond woninginbraken. Met deze campagne richt de politiezone zich ook op bewoners van appartementen.

Dit jaar werden er in de politiezone Limburg Regio Hoofdstad bijna 370 inbraken gepleegd. Dit is opnieuw een daling ten opzichte van de voorgaande jaren. “Maar sinds vorige week zien we helaas opnieuw een stijging van het aantal inbraken in onze zone,” zegt korpschef Philip Pirard. “Dit zien we echter elk jaar gebeuren bij de start van de donkere periode. Het is dus erg belangrijk dat wij net op dit moment onze inwoners nog eens wijzen op het belang van een goede inbraakbeveiliging.”

Dit jaar kreeg de inbraakpreventiecampagne van de politie Limburg Regio Hoofdstad de titel ‘Geef inbrekers geen cadeau dit eindejaar. Ook appartementen staan op hun verlanglijst’. Bewoners van appartementen denken immers vaak dat zij zich geen zorgen moeten maken aangezien ze ‘hoog en droog’ zitten. Maar niets is echter minder waar. “Het afgelopen jaar werd er in onze politiezone al meer dan 100 keer ingebroken in appartementen,” klinkt het bij de politie. “Inbrekers worden steeds creatiever in het binnendringen op hoger gelegen verdiepingen. Ook bewoners van appartementen nemen dus maar beter hun voorzorgen.”

Het campagnebeeld hangt vanaf vandaag op alle combi’s van de politiezone. Op onze website vind je allerlei nuttige tips om een inbraak in je woning of appartement te voorkomen. Gratis diefstalpreventie aan huis aanvragen, kan nog steeds via diefstalpreventie@politielrh.be. Wie iets verdacht gezien heeft, wordt gevraagd dit te melden via het nummer 101.