Gestolen voertuig na achtervolging onderschept

Vrijdagavond kon de politie Limburg Regio Hoofdstad na een achtervolging een gestolen voertuig tot stilstand brengen. De drie inzittenden werden naar het politiekantoor overgebracht.  

Op dinsdag 11 augustus noteerde de politie Limburg Regio Hoofdstad een aangifte van de diefstal van een voertuig. Het voertuig, een Toyota, werd gestolen op een parking in Hasselt. Afgelopen vrijdagavond omstreeks 22.30 uur passeerde het betrokken voertuig de ANPR-camera op de Kuringersteenweg in Hasselt. Het voertuig werd opgemerkt ter hoogte van de McDonalds, vervolgens zetten verschillende ploegen onmiddellijk de achtervolging in.

Verschillende ploegen zetten onmiddellijk de achtervolging in. Tijdens deze achtervolging vertoonde de bestuurder onaangepast rijgedrag en haalde hij hoge snelheden. Het voertuig werd tot stilstand gebracht in de Lucien Nolensstraat in Hasselt. De drie inzittenden werden naar het politiekantoor overgebracht.

De bestuurder van het voertuig, een 35-jarige man uit Hasselt, legde een positieve speekseltest af. Eén van de passagiers, een 31-jarige vrouw uit Hasselt, was in het bezit van gebruikershoeveelheden verdovende middelen.

Na verder onderzoek werd beslist om een 40-jarige man uit Diepenbeek te verhoren.

De vier betrokken personen dienden een verklaring af te leggen waarna beslist werd dat drie personen gedagvaard gingen worden via snelrecht. Zij zullen zich op een later tijdstip moeten verantwoorden voor hun daden.

De eigenares werd in kennis gesteld en mocht haar voertuig terug in ontvangst nemen.