Meerdere verkeersduivels betrapt tijdens controles

Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad zowel snelheidscontroles als alcohol- en drugscontroles in het verkeer.

Verkeerscontrole

Noodzakelijke snelheidscontroles met interceptie

Vrijdagavond hield de politie Limburg Regio Hoofdstad snelheidscontroles op drie locaties in Hasselt: Herkenrodesingel, Kempische Steenweg en Kuringersteenweg. Op de gekozen locaties geldt een maximum toegelaten snelheid van 70 kilometer per uur. Op de Herkenrodesingel respecteerden maar liefst 671 van de 1.358 bestuurders de aangepaste maximum toegelaten snelheid niet. Vijf bestuurders haalden een snelheid van meer dan 119 km/uur, met een maximum snelheid van 143 km/uur.  Op de Kempische Steenweg reden 106 van de 445 gecontroleerde bestuurders te snel, met een uitschieter van 136 km/uur. Op de Kuringersteenweg hielden 1.492 van de 1.545 gecontroleerde bestuurders zich aan de maximum toegelaten snelheid.

In totaal werden 3.348 bestuurders gecontroleerd en begingen 830 bestuurders een snelheidsovertreding. 6 van deze bestuurders werden onmiddellijk uit het verkeer gehaald vanwege hun gehanteerde snelheid. Drie bestuurders zaten onder invloed van drugs achter het stuur en één bestuurder had teveel gedronken. Zij moesten hun rijbewijzen ook inleveren. 

Weekend zonder alcohol achter het stuur

In de nacht van zaterdag op zondag nam de politie Limburg Regio Hoofdstad deel aan de nationale actie ‘Weekend zonder alcohol achter het stuur’. Tijdens deze actie werd er op drie locaties gecontroleerd. In Zonhoven werd er halt gehouden op de N74, in Hasselt werden de bestuurders zowel op de Sint-Truidersteenweg als op de Kuringersteenweg gecontroleerd.

In totaal bliezen 695 van de 701 gecontroleerde bestuurders negatief. Vier bestuurders hadden teveel gedronken en twee bestuurders zaten onder invloed van drugs achter het stuur. Eén bestuurder onder invloed van drugs bleek een leerling-bestuurder te zijn die zich buiten de toegelaten uren op de baan begaf, geen aanduiding van leerling-bestuurder voorzien had en een passagier vervoerde die niet als begeleider fungeerde. Na de controle vertrok hij opnieuw en zag hij dan ook zijn voertuig getakeld worden. De andere bestuurster onder invloed van verdovende middelen was in het bezit van een verboden wapen en meer dan 4.500 EUR cash geld. De nodige rijbewijzen werden ingetrokken en de processen-verbaal werden opgesteld.