Oliegooier opgepakt dankzij cameranetwerk Hasselt

De man die op oudejaarsnacht in het centrum van Hasselt vernielingen aanbracht aan verschillende gebouwen en een auto werd deze week opgepakt door de politiediensten. Hij moet zich binnenkort voor de rechtbank verantwoorden.

schermen

In de nacht van 31 december op 01 januari werden in de binnenstad van Hasselt verschillende gevels en een auto besmeurd met motorolie. De politie Limburg Regio Hoofdstad startte onmiddellijk een onderzoek op naar de vernielingen.

Dankzij het cameranetwerk in de binnenstad kregen de onderzoekers al snel een duidelijk beeld van de verdachte. Verschillende politiemensen herkenden de man. Begin deze week werd de verdachte, een 34-jarige man uit Genk, aangetroffen door de politiediensten.

De verdachte werd door het parket Limburg gedagvaard via snelrecht en zal zich weldra moeten verantwoorden voor zijn daden.

Burgemeester Steven Vandeput is alvast erg tevreden met het resultaat. “Investeren in veiligheid is voor ons een topprioriteit. Dankzij het cameranetwerk kunnen onze politiemensen criminelen snel opsporen en inrekenen. In de toekomst blijven we hier dan ook op inzetten.”