Opsporingsbericht - Informaticabedrog

Op vraag van het parket van Limburg verspreidt de politie volgend opsporingsbericht.

verdachte

Tussen dinsdag 28 november 2023 en vrijdag 8 december 2023 werd een oudere man het slachtoffer van phishing. In die periode lag hij in het ziekenhuis en vlak voordien werd zijn bankkaart gestolen. Er werd, gespreid over 12 dagen, geld afgehaald en dure aankopen verricht met de bankkaart van het slachtoffer. Zowel in Aarschot, Antwerpen als in meerdere Brusselse gemeenten komen 2 dames in beeld die geld afhaalden. 

De eerste verdachte is een dame met donker haar en donkere ogen. Bij een eerste geldopname op 28/11/2023 in Aarschot draagt zij een lange bruine jas, een bruine sjaal en zwart/witte sneakers van het merk “Nike”.

Op 29/11/2023 komt zij in beeld gekleed in een roze hoodie en op 30/11/2023 draagt zij een geruite pyjamabroek en grijze kamerjas. Op 1/12/2023 wordt ze gefilmd in een pyjamabroek en regenjas en op 05/12/2023 in een roze hoodie met opvallende broek met motieven van Winnie de Poeh. Deze laatste geldopnames gebeurden in Evere, Strombeek en Laken.

De tweede verdachte is een dame die iets zwaarder gebouwd is. Zij heeft kort bruin haar, draagt een bril en heeft een gouden ring aan haar linkerhand. Zij komt op 07/12/2023 in beeld in Laken en dan draagt zij een witte mantel, geruite sjaal en zwarte laarzen. De dag nadien komt ze opnieuw in beeld en draagt ze een zwarte jas, een blauwe jeans en heeft ze een opvallende draagtas bij zich. Een andere keer is ze gekleed in een grijze jas met een zwarte hoofddoek op.

Herkent u deze personen of hebt u meer informatie over deze feiten, neem dan contact op met de politie via opsporingen@police.belgium.eu.

U kan ook getuigen via het gratis nummer 0800/30 300.
U kan het bericht nalezen op www.politie.be.

Labels