Opvallende overtredingen inzake COVID-19 vastgesteld

Afgelopen weekend kon de politie Limburg Regio Hoofdstad enkele opvallende overtredingen vaststellen rond het naleven van de maatregelen in de strijd tegen corona.
Daarnaast werd een bestuurder met niet minder dan 16 flessen lachgas onderschept.

In de nacht van vrijdag op zaterdag omstreeks 03.00 uur trok een verkeerd geparkeerd voertuig in de stationsomgeving in Hasselt de aandacht van de politie Limburg Regio Hoofdstad. De bestuurder, een 22-jarige man uit Nederland, bleek niet minder dan 16 flessen lachgas te vervoeren. De nodige processen-verbaal werden opgesteld en de flessen lachgas werden in beslag genomen.

In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 02.45 uur merkte de politie Limburg Regio Hoofdstad op dat er in de stationsomgeving van Hasselt nog een kruidenierswinkel geopend was. De 6 aanwezigen respecteerden de social distance niet en droegen geen mondmasker. Eén persoon verrichtte niet-aangegeven arbeid en verbleef illegaal in het land. Hij werd mee naar het politiekantoor genomen en kreeg van de Dienst Vreemdelingenzaken een bevel om het grondgebied te verlaten. De nodige processen-verbaal voor het niet-naleven van de maatregelen rond COVID-19 werden opgesteld.

Omstreeks 04.30 uur kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding dat er een feestje plaatsvond in de Bieststraat in Hasselt. Het ging om een trouwfeest met een dertigtal personen boven de 12 jaar. Verschillende aanwezigen probeerden zich te verstoppen om aan de controle te ontsnappen, maar werden tijdens een rondgang aangetroffen. De nodige processen-verbaal werden opgesteld.

In dezelfde nacht omstreeks 04.30 uur kwam er een melding binnen dat een horecazaak in het centrum van Hasselt de coronamaatregelen niet naleefde. De uitbater van de horecazaak respecteerde het opgelegde sluitingsuur en de mondmaskerplicht niet. Ook voor deze overtredingen werden de nodige processen-verbaal opgesteld.