Orange the world, roep geweld een halt toe!

Van 25 november tot en met 10 december wordt er wereldwijd, in het kader van de Orange the World campagne van de Verenigde Naties, extra aandacht besteed aan geweld tegen vrouwen. Ook onze politiezone kleurt in deze periode een beetje oranje. 

Dit jaar noteerden wij in onze politiezone meer dan 800 aangiftes die op één of andere manier te maken hadden met geweld. Dit gaat van vechtpartijen tot aanrandingen of verkrachtingen. 

Uit cijfers blijkt dat vooral vrouwen het slachtoffer worden van geweld. Als politiezone sluiten wij onze ogen niet voor dit probleem. Wij steunen dan ook de Orange the World campagne van de Verenigde Naties. Samen met Soroptimist International Club Hasselt vragen wij van 25 november tot 10 december, de Dag van de Rechten van de Mens, extra aandacht voor het geweld tegen vrouwen. Het ultieme doel van de campagne is om het taboe rond gendergerelateerd geweld te doorbreken.

De naam van de campagne zegt het al: de komende dagen staat de kleur oranje centraal. Ook ons politiehuis zal in deze periode oranje verlicht worden en voor het gebouw wordt er een oranje vlag opgehangen. Voor onze vrouwelijke collega's voorzien wij een gratis initiatie zelfverdediging.