Persoon onder invloed betrapt met 70 gram speed in onderbroek

Woensdag kon de politie Limburg Regio Hoofdstad een verdachte onder invloed onderscheppen die zich toegang tot studentenkamers probeerde te verschaffen. Tijdens een fouille bleek deze persoon 70 gram speed in zijn onderbroek verstopt te hebben.

Inspecteur en combi

Woensdagochtend omstreeks 08.00 uur kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding binnen van een inbraak op heterdaad in de Geraertsstraat in Hasselt. Ter plaatse aangekomen konden de ploegen een persoon aantreffen die zich ongeoorloofd toegang tot een studentenhuis had verschaft. Hier probeerde hij de deuren van verschillende studentenkamers te openen. De verdachte was onder invloed van verdovende middelen en kon geen verklaring geven voor zijn aanwezigheid in het studentenhuis. Hij werd mee ten burele genomen. Tijdens een fouille bleek de verdachte in het bezit te zijn van 70 gram, een dealershoeveelheid, speed.

De verdachte, een 32-jarige man woonachtig in Hasselt, werd gedagvaard via de procedure snelrecht en zal zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden.