Persoon onder invloed veroorzaakt twee verkeersongevallen

Afgelopen donderdag kon de politie Limburg Regio Hoofdstad een persoon aantreffen in een stilstaand voertuig in het midden van de openbare weg. De persoon was onder invloed van verdovende middelen en veroorzaakte twee aanrijdingen. In het voertuig werden verdovende middelen aangetroffen. De bestuurder werd ook verdacht van een motordiefstal in Borgloon.

Vorige week donderdag omstreeks 08.15 uur ontving de politie Limburg Regio Hoofdstad een melding van een slapend persoon in een stilstaand voertuig in de Lutselusstraat in Diepenbeek. Ter plaatse aangekomen konden de ploegen het voertuig in het midden van de openbare weg aantreffen. De bestuurder van het voertuig was onder invloed van verdovende middelen. In het voertuig werden hoeveelheden drugs aangetroffen.

De bestuurder veroorzaakte eerder in de ochtend twee ongevallen waarbij hij zijn weg vervolgde zonder zich kenbaar te maken. Op de Gouverneur Roppesingel in Hasselt reed hij twee voertuigen aan en in de Kapelstraat in Diepenbeek kwam hij in aanrijding met een verkeersgeleider. Niemand raakte gekwetst door de aanrijdingen. Hiervoor werden de nodige processen-verbaal opgesteld.

De bestuurder werd ook verdacht van een diefstal van een motorfiets in Borgloon. De politie Limburg Regio Hoofdstad voerde hiervoor een huiszoeking uit in Diepenbeek en kon hierbij de motorfiets aantreffen. De eigenaar van de motorfiets werd terug in het bezit gesteld van zijn motorfiets.

De 33-jarige man uit Diepenbeek werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Hasselt en werd aangehouden.