Politie Limburg Regio Hoofdstad betrapt drie winkeldieven

De politie Limburg Regio Hoofdstad heeft vorige week woensdag drie personen opgepakt die ervan verdacht worden een tiental winkeldiefstallen gepleegd te hebben in de politiezone.

Twee mannen trokken woensdagnamiddag de aandacht van een politieploeg die op dat moment aan het patrouilleren was in de binnenstad van Hasselt. De twee mannen merkten de politie-inspecteurs op en sloegen op de vlucht maar ze konden geïntercepteerd worden door de inspecteurs.

Tijdens een controle van het verdachte duo bleek één van de mannen over een valse identiteit te beschikken. Deze verdachte verbleef illegaal in het land. In hun voertuig kon de politie Limburg Regio Hoofdstad 5 gestolen handtassen ter waarde van 497 euro aantreffen.

Na verder onderzoek konden de twee mannen gelinkt worden aan een tiental winkeldiefstallen in de politiezone. Tijdens een huiszoeking in Luik kon een derde verdachte aangetroffen worden.

De 36-jarige man uit Luik en zijn twee 26-jarige kompanen werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. De drie personen werden aangehouden.