Politie Limburg Regio Hoofdstad houdt een extra oogje in het zeil in de Hasseltse binnenstad

De politie Limburg Regio Hoofdstad wil extra inzetten op hun aanwezigheid in de binnenstad van Stad Hasselt naar aanleiding van verschillende meldingen over verkeersinbreuken op vlak van onder andere parkeren, gsm gebruik achter het stuur, niet-dragen van een gordel en negeren van het rode verkeerslicht.

Afgelopen dinsdag hield de politie Limburg Regio Hoofdstad een verkeersactie in het centrum van Hasselt. Tijdens deze actie rijden de ploegen rond en worden bestuurders uit het verkeer gehaald die in overtreding zijn of een overtreding begingen.

Er werden onder andere 23 onmiddellijke inningen opgesteld op het vlak van foutief parkeren, 7 onmiddellijke inningen voor het niet-dragen van een gordel of het niet-correct gebruik van kinderzitje en 7 onmiddellijke inningen voor het hanteren van een gsm achter het stuur. Twee bestuurders kregen een onmiddellijke inning voor het negeren van het rode verkeerslicht. Daarnaast werd er een bromfiets zonder nummerplaat en verzekering getakeld. De nodige processen-verbaal voor de bestuurder van de bromfiets werden opgesteld.

Een fietsster werd opgemerkt omdat ze met haar gsm in de hand fietste. Ze negeerde het bevel om te stoppen en nam de vlucht met haar fiets waarna de politieploeg haar een stukje verder uit het verkeer plukte. Er werd een pv opgesteld.

Op de kleine ring werd er een motorrijder opgemerkt die zich zonder veiligheidskledij met zijn motor verplaatste. Wanneer de politieploeg wilde overgaan tot controle, nam deze bestuurder de vlucht tegen een hoge snelheid. Hij negeerde het rode verkeerslicht en reed over het voetpad waardoor hij verschillende fietsers en voetgangers in gevaar bracht. Op de Sint-Truidersteenweg verloor de motorrijder de controle over zijn stuur en kwam hierdoor in aanrijding met een paal. Hij vluchtte te voet verder maar de bestuurder kon in de Spoorwegstraat gevat worden door de politieploeg. De motorfiets bleek noch ingeschreven, noch verzekerd te zijn. Daarnaast beschikte de bestuurder niet over een geldig motorrijbewijs. Zijn voorlopig rijbewijs voor het besturen van een auto werd tijdelijk ingetrokken. De nodige processen-verbaal werden opgesteld en de restonderdelen van de motorfiets werden getakeld.