Politie Limburg Regio Hoofdstad laat studenten plaatsnemen in tuimelwagen

Aan het begin van het nieuwe academiejaar wil de politie Limburg Regio Hoofdstad studenten bewust maken van het belang van het dragen van de veiligheidsgordel. Bestuurders die de gordel niet aanhebben, krijgen de kans om plaats te nemen in een tuimelwagen.

Tuimelwagen 1

Begin september lanceerde de politie Limburg Regio Hoofdstad de campagne ‘Maak jij de juiste klik? Telefoon uit, gordel aan’. In de hele maand september besteedt de politiezone extra aandacht het gebruik van de gsm achter het stuur en het dragen van de veiligheidsgordel. Studies tonen immers aan dat 8.5% van alle bestuurders zich nog steeds niet vastklikt. In 2018 betrapte de politie Limburg Regio Hoofdstad 906 personen die hun veiligheidsgordel niet droegen of hun kind niet correct hadden vastgeklikt in de wagen.

Ook bij de start van het nieuwe academiejaar doet de politiezone een extra inspanning. Bestuurders die uit het schoolverkeer geplukt worden omdat ze hun gordel niet dragen, krijgen de kans om plaats te nemen in een tuimelwagen. “Op die manier kunnen de jonge bestuurders aan den lijve ondervinden waarom het zo belangrijk is om een veiligheidsgordel te dragen,” zegt korpschef Philip Pirard. “Wanneer je betrokken raakt in een verkeersongeval en geen gordel draagt, heb je een veel grotere kans om zwaar gewond te raken of om het leven te komen. Het is dus belangrijk dat we beginnende chauffeurs hiervan bewust maken.”

De tuimelwagen staat op woensdag 18 september in de voormiddag aan Hogeschool PXL. Op donderdag 19 september is de UHasselt, campus Diepenbeek aan de beurt.