Politie Limburg Regio Hoofdstad sluit café in Hasseltse binnenstad

Maandagavond heeft de politie Limburg Regio Hoofstad een café op de Zuivelmarkt in Hasselt gesloten. Er waren al de hele avond problemen aan de zaak en de coronamaatregelen werden er met de voeten getreden.

Al om 16.00 uur kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad de eerste oproep voor problemen aan een café op de Zuivelmarkt in Hasselt. De rest van de namiddag en avond volgden er nog verschillende interventies voor onder andere vechtpartijen, dronken en gekwetste personen en geluidsoverlast waardoor de openbare orde en rust verstoord werd.

Ook de coronamaatregelen werden door de uitbater en de bezoekers van het café duidelijk niet opgevolgd. “De uitbater droeg geen mondmasker, er waren veel te veel mensen aanwezig in de zaak, de toog werd uitgebaat en klanten stonden veel te dicht op mekaar,” klinkt het bij de politiediensten.
Tijdens de politietussenkomsten keerden de bezoekers zich, op aangeven van de zaakvoerder, tegen de inspecteurs.

Na verschillende interventies en waarschuwingen heeft de politie Limburg Regio Hoofdstad rond 10 uur gisteravond beslist om het café te sluiten omwille van het verstoren van de openbare rust. Het ontruimen van de zaak verliep zonder problemen.

De uitbater van het café kreeg een gas-pv voor het verstoren van de openbare rust en een proces-verbaal voor het niet-naleven van de coronamaatregelen.