Politie LRH werd verbijsterd tijdens verkeerscontroles

Gisterenvoormiddag werd de politie Limburg Regio Hoofdstad met verstomming geslagen tijdens verkeerscontroles in Hasselt. Er werden namelijk verbijsterende taferelen vastgesteld waaronder 5 bestuurders die zowel onder invloed van alcohol als drugs waren.

Controle van documenten in combi

De politie Limburg Regio Hoofdstad hield woensdagvoormiddag verkeerscontroles in Hasselt. Tijdens deze controles werd één bestuurder met onaangepaste snelheid onderschept terwijl hij onder invloed van zowel alcohol als drugs was. Daarnaast was hij in het bezit van verdovende middelen en kon hij geen rijbewijs voorleggen. Zijn voertuig werd dan ook getakeld.

Een bestuurder onder invloed van verdovende middelen en alcohol liet zich opmerken doordat hij zijn voertuig niet recht op de baan kon houden. De bestuurder was afkomstig uit Nederland en was niet in de mogelijkheid om zijn boete onmiddellijk te betalen. Hierdoor zag hij zijn voertuig dan ook getakeld worden.

Een andere bestuurder zat onder invloed van verdovende middelen achter het stuur en reed rond in een voertuig dat niet gekeurd was.

Even later trok een bestuurder de aandacht terwijl hij zich zwalpend verplaatste. Hij werd uit het verkeer gehaald en testte positief op alcohol en drugs in het verkeer. Zijn rijbewijs werd tijdelijk ingetrokken. Een korte tijd later werd deze bestuurder opnieuw onderschept en was hij nog steeds onder invloed van alcohol. Hij stelde zich weerspannig op en werd naar het politiekantoor overgebracht.

Aangezien hij achter het stuur zat terwijl zijn rijbewijs eerder werd ingetrokken, werden de nodige processen-verbaal opgesteld en werd er beslist om zijn voertuig te takelen.

Een volgende bestuurder zat onder invloed van alcohol en drugs achter het stuur terwijl de eigenaar van het voertuig naast de bestuurder had plaatsgenomen. De eigenaar was er zich van bewust dat hij zijn voertuig toevertrouwde aan een persoon onder invloed. Er werden dan niet enkel processen-verbaal opgesteld tegen de bestuurder, ook de eigenaar van het voertuig kreeg een proces-verbaal voor het toevertrouwen van zijn voertuig aan een persoon onder invloed.

Een lichte vrachtwagen werd bestuurd door een persoon met een voorlopig rijbewijs terwijl hij een passagier vervoerde die zijn rijbewijs nog geen 8 jaar in zijn bezit had.

Daarnaast werden er nog twee bestuurders gecontroleerd die onder invloed waren. Eén van deze bestuurders was onder invloed van drugs en de andere bestuurder was onder invloed van alcohol en drugs.

In totaal waren er 5 bestuurders onder invloed waren van zowel alcohol als drugs en twee onder invloed van drugs.

De politie Limburg Regio Hoofdstad stelde de nodige processen-verbaal voor de overtredingen vast en trok hierbij ook verschillende rijbewijzen tijdelijk in.