Politiezone Limburg Regio Hoofdstad bekommert zich om motorrijders

Een nieuwe lente, een nieuw motorseizoen. Om de start van het motorseizoen veilig te laten verlopen schenkt de politie Limburg Regio Hoofdstad de komende maanden extra aandacht aan motorrijders.

6 gouden tips

In het voorjaar besteedt de politie Limburg Regio Hoofdstad extra aandacht aan motorrijders. Zo kan je al sinds vorige week de nieuwe banners met 6 gouden tips voor motorrijders op de combi’s van de politiezone zien. Deze actie is noodzakelijk want uit de cijfers blijkt dat er het afgelopen jaar 41 verkeersongevallen plaatsvonden in de politiezone waarbij motorrijders gekwetst raakten. “Met het stijgend aantal verkeersslachtoffers in het achterhoofd, zijn wij van mening dat het belangrijk is om motorrijders te blijven informeren en controleren,” zegt Philip Pirard, korpschef van de politie Limburg Regio Hoofdstad. 

Dag van de Motorrijder

Op 31 maart gaat het nieuwe motorseizoen officieel van start tijdens de Dag van de Motorrijder op 14 locaties in Vlaanderen. Tijdens deze dag kunnen motorrijders en motorliefhebbers hun vaardigheden opfrissen, een technische controle van hun motor of bromfiets laten uitvoeren, deelnemen aan een begeleidende rondrit en veel meer. Van 9u tot 17u kan je in Limburg terecht in Borgloon, Alken en Genk. De dag van de Motorrijder is gratis maar je moet je wel inschrijven om deel te nemen aan de begeleidende rondrit of het behendigheidsparcours.

De politie Limburg Regio Hoofdstad is te vinden op de terreinen van de fruitveiling Belorta in Borgloon. De Dag van de Motorrijder in Borgloon is een resultaat van de samenwerking tussen politiezone LRH, politiezone Kanton Borgloon, politiezone Tongeren - Herstappe, politiezone Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken en de provincie Limburg.

Meer info over de Dag van de Motorrijder kan je vinden op https://www.dagvandemotorrijder.be/.

Controles

Bij het begin van het motorseizoen treedt de politie ook repressief op. Motorrijders zullen de komende weken extra geconctoleerd worden op rijgedrag, kleding, etc. Bij deze controles worden ook kaartjes uitgedeeld waar de 6 gouden tips voor motorrijders op vermeld staan. 

Labels